Hvad tænker du på, når du hører ordet bambus? Mange får associationer til søde pandaer, der gnasker løs på et bambusskud, andre forbinder det med de klassiske kurvemøbler fra 1970’erne, som typisk blev brugt i udestuer rundt omkring med hynder i alverdens farver og mønstre. Men bambus er meget mere end bare panda-mad og outdatede møbler.

Bambus er nemlig et materiale i særklasse, som efterhånden vinder mere og mere indpas til mange forskellige formål. Det skyldes, at det har så mange enestående egenskaber, som gør det til et fantastisk materiale til blandt andet tøj, gulve og møbler. Bliv klogere på bambus og dens mange egenskaber lige her.

ET MATERIALE MED MANGE FORDELE

Bambus er et materiale med mange fordele – vi har samlet nogle af de vigtigste lige her:

DEN HURTIGST VOKSENDE PLANTE PÅ JORDEN

Bambus er den hurtigst voksende plante på jorden – faktisk kan de typisk vokse mellem tre og ti cm om dagen. Ja – du hørte rigtigt: om dagen! Nogle kan endda vokse omkring én meter om dagen. Det tager derfor kun omkring fire år for en ny bambus at blive så stor, at den kan skoves. Af samme grund kan der produceres langt mere bambus end fx bomuld eller træer på samme mængde jord.

Bambusskuddene kan tilmed blive meget høje – omkring 300 cm og med en diameter på stammen på omkring 20 cm. Der er derfor heller ikke brug for vækstfremmere, som kan være belastende for miljøet, for bambussen klarer det helt af sig selv!

ET BÆREDYGTIGT MATERIALE

Bambus er CO2-neutralt, fordi det optager og lagrer CO2 og producerer ilt ligesom andre træsorter – bare ca. 30-35 % mere end træ faktisk. Derfor bidrager bambus væsentligt til reduktionen af drivhusgasser.

Det kan desuden dyrkes uden brug af pesticider eller andre sprøjtemidler, så produktionen forurener ikke jorden. Bambus kræver også mindre vand end mange andre afgrøder, og i mange tilfælde er regnvand tilstrækkeligt i produktionsprocessen.

Det er tilmed et nedbrydeligt materiale, som kan genanvendes til næringsrig kompostjord, og det har derfor en super bæredygtig livscyklus.

ET EKSTREMT STÆRKT OG FLEKSIBELT MATERIALE

Bambus er stærkere end de fleste træsorter såsom bøg, eg og ask, og det er tilmed mere bøjeligt, så det kan arbejdes med uden at knække. Den høje slidstyrke sikrer et enormt holdbart produkt, som kan holde i mange år. Derfor er det et rigtig godt alternativ til andre træsorter, som ikke kan matche bambussens hårdførhed. Det medfører ligeledes, at man typisk kan have sine bambusprodukter i mange år, hvilket også er en fordel for klimaet.

NYD EGENSKABERNE FRA BAMBUS MED LÆKKERT BAMBUSTØJ

Mange af de fede egenskaber fra bambus kommer dig også til gode, når du bærer bambustøj. Bambustøj har nemlig en masse unikke kvaliteter:

ÅNDBART, BAKTERIEHÆMMENDE OG SVEDTRANSPORTERENDE

Bambus er et enormt behageligt materiale at have på, fordi dens åndbare og svedtransporterende kvaliteter får dig godt og tørt igennem dagen – og natten, hvis det skulle blive aktuelt. Åndbarheden afgiver sved to til tre gange hurtigere end eksempelvis bomuldstøj, og du undgår derfor våde armhuler og svedlugt. Det er også temperaturregulerende, så det vil tilføre dig varme om vinteren og køle dig ned på de varme sommerdage, så det er et meget velegnet materiale hele året rundt.

Bambus er tilmed bakteriehæmmende, hvilket gør det til et rigtig godt materiale til tekstiler og eksempelvis service, som ikke skal suge bakterier og lignende til sig.

OMTANKE FOR MILJØET

Som skrevet ovenfor er bambus det rigtige materiale for dig, der gerne vil tage det bæredygtige valg. Det gælder også, når du vælger tøj. Bambustøj er mere bæredygtigt end bomuld og mange andre tekstiler, man typisk benytter til tøjproduktion. Materialets holdbare kvaliteter gør desuden, at du kan have dit bambustøj i flere år og bruge det igen og igen i stedet for at skulle købe nyt flere gange årligt. Bambustøj holder farve og form godt, og derfor vil du ikke opleve, at din sorte t-shirt bliver grå efter få vaske, eller at syningerne på din hoodie bliver skæve.

DET KOMFORTABLE OG ALLERGIVENLIGE VALG

Bambus er et elastisk og blødt materiale, som sikrer dig god fleksibilitet i hverdagen, så du ikke føler dig begrænset af det tøj, du har på. Du er derfor sikret tøj, der er komfortabelt, silkeblødt og føles som en drøm at have på.

Du kender sikkert den irriterende følelse, når tøj er statisk og klæber til kroppen. Bambus er antistatisk, og du undgår derfor det irritationsmoment, når du ifører dig bambustøj.

Bambus er desuden meget velegnet til personer med eksempelvis eksem og psoriasis samt personer med ekstra følsom hud. Det naturlige og enormt bløde materiale irriterer nemlig ikke huden eller fremkalder allergiske reaktioner.

FIND EKSKLUSIVT BAMBUSTØJ HOS AUDACE COPENHAGEN

Hos Audace Copenhagen finder du bambustøj i høj kvalitet med omtanke for miljøet. Vi har et stort udvalg af eksklusive t-shirts og hoodies, som forener kvalitet, komfort og design. Gå på udkig i vores udvalg og bliv inspireret.

Audace Copenhagen – “Mærk forskellen”.

 

23. januar, 2023 — Filip Jepsen