Bambustøj har de senere år vundet mere og mere indpas. Først som undertøj og til tekstiler som sengetøj og duge, men nu også som det bærende materiale til modetøj såsom t-shirts, hoodies og meget mere. Men hvad er bambus for et materiale? Og hvilke fordele og ulemper er der ved bambus? Bliv klogere her.

Hvad er bambus for et materiale?

Mange tænker på bambus som noget, pandaer spiser, eller måske går associationerne mere i retning af bambusmøblerne i bedstemors udestue med tilhørende blomstrede hynder. Men bambus er meget mere end det. Bambus er et meget alsidigt materiale, som kan anvendes til alt fra pandamad til kurvemøbler og tøj i højeste kvalitet.

Kort fortalt er bambus en type af græs, der er kendt for sin hurtige vækst og evne til at tilpasse sig forskellige klimaer og jordbundsforhold. Der findes mange forskellige arter, og det er særligt almindeligt i tropiske og subtropiske områder rundt omkring i verden. Det er et stærkt og holdbart materiale, som mange efterhånden har fået øjnene op for til alverdens forskellige formål.

Vi har samlet nogle af de primære fordele og ulemper ved bambustøj herunder.

Fordele ved bambustøj

Der er mange fordele ved bambustøj. Vi fremhæver blot nogle af dem her:

Et bæredygtigt valg

Bambus er i sig selv en bæredygtig plante, fordi den kræver minimal vanding og ingen gødning eller pesticider, og den er derfor blandt de mest bæredygtige ressourcer, vi har. Det er derudover den hurtigst voksende plante i verden, som kan vokse helt op til en meter om dagen. Det er derfor muligt at dyrke langt mere bambus end andre planter egnet til tekstil på samme mængde jord. Bambus er tilmed bionedbrydeligt og påvirker derfor heller ikke miljøet negativt, når det skal bortskaffes.

Antibakterielt

Bambustøj har den store fordel, at det er antibakterielt og bakteriehæmmende. Det vil sige, at bakterier har dårlige betingelser for at overleve i bambustøj. Du får derfor en let og frisk fornemmelse hele dagen.

Åndbart og temperaturregulerende

Bambus er ideelt til både hyggetøj, træningstøj og pænt tøj til hverdagsbrug, fordi det er super åndbart og temperaturregulerende. Disse kvaliteter får dig godt og tørt igennem dagen – uanset om du skal på arbejde, løbe en tur eller slappe af derhjemme. De temperaturregulerende egenskaber betyder også, at du er sikret en behagelig temperatur hele året rundt.

Høj komfort

De bløde bambusfibre er en fornøjelse ud over det sædvanlige at mærke mod huden. Det er bare komfort på et meget højt plan. Bambustøj har desuden en udpræget fleksibilitet, som ikke hæmmer den frie bevægelighed. Tøj i bambus er tilmed også allergivenligt, så det er godt for mennesker med hudirritationer samt børn med sart hud.

Holdbarhed

Bambustøjs holdbarhed er virkelig eminent. Det kan holde til mange vaske, uden det bliver slidt at se på, og uden syningerne vrides skæve. Det holder desuden godt på farven, så din sorte t-shirt ikke bliver grå efter få vaske.

Ulemper ved bambustøj

Selvom der klart er flest fordele ved bambustøj, er der også nogle få ulemper ved bambustøj:

Mindre udvalg

Bambus som materiale til tøj er endnu ikke så udbredt som eksempelvis bomuld og uld, og derfor er udvalget endnu lidt mindre. Du kan derfor ikke frit vælge forskellige design, mærker og prisklasser, og det er langt fra alle butikker og webshops, der tilbyder bambustøj.

Pris

Bambustøj kan være dyrere end traditionelle tekstiler som bomuld, fordi det endnu ikke er så udbredt, men du får til gengæld rigtig meget kvalitet for pengene.

Kompleks produktion

Det kan være ret komplekst at få produceret bambustøj. Det skyldes, at produktionen kræver specialudviklede maskiner og processer, som skal sikre produkter af høj kvalitet.

Grundlæggende kan man sige, at der er langt flere fordele ved bambustøj, end der er ulemper. De bæredygtige og komfortmæssige kvaliteter opvejer uden tvivl de få ulemper, der træder i baggrunden.

Bambustøj fra Audace Copenhagen – holdbarhed, design og komfort i særklasse

Hos Audace Copenhagen har vi taget ulemperne ved bambustøj og gjort det til fordele.

Det snævre udvalg af bambustøj har motiveret os til netop at tilbyde et bredt sortiment af herretøj i bambus, som kombinerer design, komfort og kvalitet. Vores udvalg rummer tidløse basisstyles, som kan anvendes til enhver anledning.

Vores produkter kombinerer desuden den luksuriøse følelse med skarpe priser, og du får enormt meget kvalitet for pengene. Vores bambustøjs holdbarhed og tidløse design gør ligeledes, at du ikke behøver at købe nyt tøj hver sæson, fordi det holder sig pænt og aktuelt længe.

Til sidst har vi forfinet produktionen af bambustøj, og vi har en bæredygtig produktion i Europa, hvor vi kun anvender certificerede og godkendte bambusmaterialer til vores tøj. Det er din sikkerhed for, at du får bambustøj i den allerbedste kvalitet og med omtanke for miljøet.

Audace Copenhagen – “Mærk forskellen”.

 

23. januar, 2023 — Filip Jepsen